Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј

28. 09. 2022. 12:44   >>  12:41

ADžIĆ

Rezultati potvrđuju odlučnu borbu protiv trgovine ljudima

Nijedno djelo trgovine ljudima ne smije ostati nezapaženo i nekažnjeno, a adekvatna pomoć i zaštita moraju biti dodijeljene žrtvama, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

On je to kazao juče u Budvi otvarajući radionicu na temu sprečavanja nekažnjivosti trgovaca ljudima i pružanja podrške žrtvama. 

"Na skupu koji je okupio regionalne eksperte iz ove oblasti ministar je kazao da je kontinuirano unapređenje stručnih kapaciteta od naročitog značaja u borbi protiv ovog fenomena, naročito u dijelu identifikacije žrtava trgovine ljudima usljed sve sofisticiranijih metoda njihove eksploatacije i vrbovanja", navodi se u saopštenju.

Crna Gora, kako je kazao Adžić, ima jasnu viziju borbe protiv trgovine ljudima, kako na strateškom, tako i na operativnom planu.

"Ministar je podsjetio na aktivnosti koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodnom periodu preduzelo na planu borbe protiv trgovine ljudima, naglasivši rad Operativnog tima za borbu protiv ovog fenomena te Tima za formalnu identifikaciju žrtava trgovine ljudima koji je u prvih šest mjeseci ove godine dodijelio status žrtve za 13 lica, od kojih čak za 10 maloljetnih,  usljed seksualne eksloatacije, sklapanja nedozvoljenog braka kao i radne eksploatacije", navodi se u saopštenju. 

Ministar je zaključio da su stručni skupovi i rasprave na tu temu dodatna potvrda odlučnosti da se žrtvama pruži sva neophodna pomoć i zaštita a počiniocima krivičnih djela stane na put. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније