Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

19. 09. 2022. 08:21   >>  10:06 2

ZA SEPTEMBAR

"Ana" za 48 sati donijela Podgorici više kiše od prosjeka

Meteorolog Branko Micev saopštio je kako je ciklon "Ana" na području glavnog grada, za samo dva dana, donio više kiše nego što je ukupan prosjek za mjesec septembar.

On je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG saopštio kako je za nešto više od 48 sati, tokom petka i subote, u Podgorici pala ogromna količina kiše.

"Za taj kratak vremenski period palo je nešto preko 120 litara kiše na kvadratni metar, što je za Podgoricu za oko dva posto više od prosječne mjesečne količine za septembar", rekao je Micev.

Kaže i kako je ukupno u ovom mjesecu na području Podgorice palo oko 212 litara kiše, što je za oko 77 odsto više u odnosu na mjesečni prosjek.

"Nakon dužeg vremenskog perioda sa deficitom padavina imamo suficit na području Podgorice", rekao je Micev.

Podsjeća kako na području Crne Gore od početka godine imamo veliki deficit padavina, posebno u onom dijelu zemlje gdje je najveći ekonomski značaj.

"Od januara do septembra, na području Nikšića, gđe kiša ima najveći ekonomski značaj, ukupno je palo 737 litara na kvadratni metar, i to je ostvarenost od svega 59 odsto", rekao je Micev.

U posljednjih 20 godina, kako je rekao, imamo dramatične promjene u režimu padavina, što je, upozorio je Micev, zabrinjavajuće.

Kad je riječ o prognozi za naredni period, Micev kaže da tokom ove sedmice neće biti značajnijih padavina: "Od utorka do kraja sedmice očekuju nas povoljne vremenske prilike, u smislu da će biti sunčano i toplo, sa temperaturama do 25 stepeni".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније