Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dragana Šundić, TVCG

31. 08. 2022. 07:05 >> 07:01

NA KARABUŠKOM POLJU

Saobraćajna crna tačka godinama veliki problem mještana

Mještani Karabuškog polja godinama se obraćaju nadležnim institucijama da riješe problem crne tačke na magistrali na kojoj je stradalo više građana. Njihovi zahtjevi do sada nijesu ispunjeni. Iz Direkcije za saobraćaj su nam kazali da je za njihove zahtjeve adresa Opština Tuzi, čiji čelnici pred kamere TVCG ovom prilikom nijesu željeli. Iz Direkcije su najavili i veliki projekat vrijedan više miliona eura.

Mještanin Bajram Ramović ističe da je na toj dionici prema Tuzima poginulo više od 10 osoba. Desilo se više od deset smrtnih slučajeva.

Ramović kaže da su se godinama obraćali resornom ministarstvu i Direkciji za saobraćaj, te Opštini Tuzi, ali odgovora još nema.

"Mi tražimo da se obilježi pješački, dva signalna svjetlosna uređaja, i usporenje da je naseljeno i da se vozi 20 km na sat. I da se postavi ležeći policajac ka džamiji koji dan danas nije postavljen", kaže Ramović.

Iz Direkcije za saobraćaj kažu da se u posljednje dvije decenije na Karabuškom polju izgradilo ogromno naselje sa više hiljada stanovnika, a da je magistrala koja tuda prolazi veoma frekventna.

"Pored takvog magistralnog puta napravljeno je takvo naselje koje ne prati prateća infrastruktura. Za svu dodatnu infrastrukturu, kao što su trotoari, biciklističke staze i ostalo su nadležne lokalne samouprave", ističe Miodrag Bakrač iz Direkcije za saobraćaj.

Da li će ova magistrala dobiti ono što traže mještani, pitali smo nadležne u opštini Tuzi. Prvi čovjek opštine Nik Đeljošaj o ovoj temi pred naše kamere nije htio.

Iz Direkcije za saobraćaj su međutim u saradnji sa Opštinom Tuzi, najavili veliki projekat, koji će obradovati sve mještane tog područja.

"Nadam se da će se iduće godine krenuti sa realizacijom tog projekta vrijednog osam miliona eura. Radi se o četiri kolovozne trake, obostranim trotoarima, a preostali kilometar do Opštine Tuzi se dvije kolovozne trake", objašnjava Bakrač.

Ramović tvrdi da institucije nijesu reagovale na vrijeme, pa pita da li ovo mjesto uopšte pripada Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније