Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

30. 08. 2022. 15:15 >> 16:52

SAEM

Ivanović v.d. direktora, o prilogu TV "Pink M" naknadno

Na sjednici Savjeta Agencije za elektronske medije koja je održana danas, za vršioca dužnosti direktora Agencije imenovan je Nikola Ivanović, a da li su prekršeni etički i novinarski standardi u prilogu televizije "Pink M" o tragičnim dešavanjima na Cetinju, izjasniće se naknadno, s obzirom na to da na sjednici nijesu bila prisutna dva člana Savjeta.

"Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) je na današnjoj sjednici razmatrao prilog emitovan 27. avgusta na televiziji "Pink M", posvećen tragediji koja se desila 12. avgusta na Cetinju. Uvažavajuči činjenicu da na sjednici nijesu bila prisutna dva člana SAEM-a, odlučeno je da se što hitnije organizuje nova sjednica na kojoj će se svi članovi izjasniti da li su se stekli uslovi da se zbog kršenja standarda propisanih Konvencijom o prekograničnoj televiziji od Regulatornog tijela za elektronske medije u Srbiji zatraži pokretanje procedure za utvrđivanje odgovornosti emitera TV programa,'Pink M', sa sjedištem u Srbiji i da preduzme adekvatne mjere", navode u saopštenju.

Prisutni članovi SAEM-a, kako su dodali, su saglasni da navedeni prilog predstavlja primjer kršenja profesionalnih i etičkih novinarskih standarda.

"Prilogom se na neprimjeren način iznose navodi o uzrocima porodične tragedije, bez iskazivanja saosjećanja sa članovima porodica žrtava i drugim osobama koje su njome pogođene i poštovanja njihovog dostojanstva i prava na privatnost. Emiter nije pokušao da eliminiše senzacionalizam već je ovim prilogom potvrdio da mu je to upravo bio cilj", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju u saopštenju povodom imenovanja vršioca dužnosti, Ivanović je diplomirani inženjer elektrotehnike sa višegodišnjim iskustvom na rukovodećim pozicijama u Agenciji za elektronske medije. Mandat vršioca dužnosti će trajati najduže šest mjeseci i u tom periodu će biti sproveden konkurs za izbor direktora u punom mandatu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније