Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

29. 08. 2022. 10:35 >> 10:45
2

ODT KOTOR

Zatvaranje hotela nije u nadležnosti tužilaštva

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru donijeće odluku o eventualnom postojanju krivičnog djela za koje se gonjenje preuzima po službenoj dužnosti u slučaju trovanja više od 100 osoba u Budvi, saopšteno je iz tog tužilaštva. Navode i da se omogućavanje rada bilo kojeg privrednog društva pa i hotela "Loza", ne može vezivati za rad tužilaštva, već su za to nadležni inspekcijski organi.

Kako navode u saopštenju, ODT je blagovremeno obaviješteno o slučaju mogućeg trovanja hranom gostiju koji su bili smješteni o hotelu “Loza”.

“Nadležna inspekcija je izašla na lice mjesta radi vršenja radnji iz njihove nadležnosti, a o rezultatima će obajvijestiti ovo tužilaštvo koje će nakon toga donijeti odluku o eventuapnom postojanju krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, poručuju iz ODT Kotor.

Kažu i da je ranije ODT u Kotoru u slučaju hotela “Loza” postupilo po svakoj prijavi o kojoj su obaviješteni shodno zakonskim ovlašćenjima.

“Tužilaštvo je u svakom konkretnom slučaju dužno da sagleda sve okolnosti konkretnog slučaja i da na osnovu toga donosi odluke, kako u pogledu osnovanih sumnji, tako i u pogledu lišavanja slobode i zadržavanja lica, te eventualnog predlaganja pritivora što je u konkretnom i urađeno. Napominjemo da se tužilaštvo bavi gonjenjem učinilaca krivičnih djela po službenoj dužnosti i da je u tom smislu ovo tužilaštvo u konkretnom slučaju preduzelo sve radnje iz njegove nadležnosti shodno zakonu, te da se omogućavanje rada bilo kojeg privrednog društva pa i u konkretnom, predmetnog hotela, ne može vezivati za rad tužilaštva, već su za to nadležni inspekcijski organi”, poručuju iz ODT Kotor.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније