Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

24. 08. 2022. 11:18   >>  08:22 8

KO JE UHAPŠENA DIREKTORKA?

Maraš godinama vodila "Plantaže", primala preko 7.000 eura

Verica Maraš, koja je jutros uhapšena zbog sumnje da je, u saizvršilaštvu, počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanja, bila je na funkciji izvršne direktorke "Plantaža" od 2008. do 2020. godine. U serijalu emisije Mehanizam "Dvije boje vina", objavljenom 2020. godine, RTCG je prikazala poslovanje Plantaža, uz osvrt i na kontroverze koje su pratile najave gradnje fabrike briketa.

Bila je zaposlena u kompaniji od 1985. godine, godinama je obavljala funkciju finansijskog direktora, a na poziciji izvršnog direktora kompanije bila je u periodu od 2008. do 2018. godine, nakon čega joj je produžen menadžerski ugovor za period od pet godina. Sa te funkcije je razriješena u oktobru 2020. godine, na lični zahtjev.

Prema posljednjem izvještaju o imovini, dostavljenom 2021. godine, Maraš je prijavila da ima četiri stana u svom vlasništvu. Takođe, posjeduje i garažu od 12 kvadrata. Prijavila je i da ima tri auta uzeta na lizing – Pasat, Tiguan i Opel Antara.

Maraš je u "Plantažama" primala platu od 7.367 eura.

Državna revizorska institucija u septembru 2020. je dala dvostruko negativno mišljenje na poslovanje i rad kompanije, koje se odnosi na 2018. i 2019. godinu, nakon čega je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo novu istragu. Maraš je, nakon toga, podnijela ostavku i postala savjetnica, a za izvršnog direktora je izabran Miroslav Vuković, dotadašnji direktor pravnog sektora.

Redakcija Mehanizma RTCG-a je prije dvije godine istraživala poslovanje Plantaža, uz osvrt i na kontroverze koje su pratile najave gradnje fabrike briketa. 

U nastavku možete pogledati serijal "Mehanizma" o poslovanju "Plantaža" (dva dijela): 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније