Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

18. 08. 2022. 16:38   >>  17:53

ABAZOVIĆ-ŠĆEKIĆ

Za bjelopoljsku bolnicu izdvojeno 2 i po miliona eura

Predsjednik Vlade Dritan Abazović prilikom posjete bjelopoljskoj bolnici naglasio je da je zdravstveni sistem u fokusu rada Vlade i da se on podržava konkretno širom Crne Gore, navodeći da je za bjelopoljsku bolnicu ove godine izdvojeno oko 2.500.000 eura.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić posjetili su danas Opštu bolnicu u Bijelom Polju koju su obišli zajedno sa direktorom te zdravstvene institucije dr Kenanom Erovićem.

Direktor OB Bijelo Polje dr Kenan Erović poželio je dobrodošlicu premijeru, ministru i njihovim saradnicima i uz prisustvo načelnika odjeljenja, predstavio je rezultate rada i učinjenog u posljednjoj godini, rekonstruisanim odjeljenjima i ambulantom, urgentnim blokom, saniranim dugovima i upoznao sa radom i kapacitetima ove institucije, ističući rast broja intervencija i operacija na godišnjem nivou.

"Tako je broj operacija koji se proteklih godina kretao oko 1.000 godišnje  već ostvaren u prvih osam mjeseci. Liste čekanja smanjene su do mjesec dana. Raduje nas raspisivanje tendera za magnetnu rezonansu koja će podići nivo zdrastvenih usluga kada je taj vid dijagnostike u pitanju. Najavljena je podrška za nabavku digitalnog rengen aparata, što za artroskopiju, stub za laparaskopijute dva nova aparata za anesteziju i sanitetskog vozila, što će svakako olakšati rad ljekarima i pruživi viši nivo zdrastvene usluge u Opštoj bolnici u Bijelom Polju", naglasio je Erović.

Erović je istakao da bjelopoljska bolnica veliku zahvalnost duguje svojim donatorima koji su za vrijeme njegovog mandata uplatili oko 700.000 na račun Bolnice. U tom smislu, posebno je istakao doprinos humaniste Hajriza Brčvaka koji je umnogome zaslužan za veliko poboljšanje uslova rada u Opštoj bolnici Bijelo Polje.

„Velika mi je čast boraviti u bjelopoljskoj bolnici. Impresionirani smo Vašim rezultatima  koji su za svaku pohvalu. Svojim primjerom pokazujete i dajete podsticaj kako treba da rade svi u Crnoj Gori, ne samo zdravstveni radnici“, naveo je Abazović.

Ministar Šćekić je istakao da je veliko zadovoljstvo imati ljude na koje se sistem može u potpunosti osloniti.

„Zahvaljujem se svima koji su u prethodnon periodu radili u lošim uslovima i davali velike rezultate. Trudimo se da unaprijedimo sistem, poboljšamo zdravstvo i pružimo bolju uslugu pacijentima i građanima Crne Gore“, naznačio je Šćekić.

Ministar je zaključio da njegovo ministarstvo želi postići rezultate i imati efikasno zdravstvo, bolje usluge s ciljem da se naši građani liječe što više u Crnoj Gori, istovremeno štedeći finansijska sredstva, navodeći da je ova bolnica i direktor dr Erović primjer kako se sa uštedom istovremeno može podizati kvalitet usluge.

Ove godine za JZU Opšta bolnica Bijelo Polje Budžetom su predviđena sredstva za rekonstrukciju postojećeg objekta u iznosu od 1.200.000 do 1.500.000 eura, nabavku magnentne rezonance u iznosu od oko 1.000.000 eura i nabavku digitalnog RTG aparata i Sanitetskog vozila u iznosu od 259.640,00 eura, kroz sredstva sa računa NKT-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније