Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

29. 07. 2022. 19:29 >> 19:29

POSEBNO DOLINE VUSANJ I GREBAJE

Gusinje ima veliki turistički potencijal

Gusinje ima veliki turistički potencijal, posebno doline Vusanj i Grebaje, saopštila je predsjednica te opštine Anela Čekić, dodajući da bi ta dva bisera što prije trebalo valorizovati.

Iz Ministarstva ljudskih i manjinskih prava kazali su da je resorni ministar Fatmir Đeka boravio danas u posjeti Gusinju i razgovarao sa Čekić.

Na sastanku je, kako se navodi, konstatovano da Opština Gusinje od svog formiranja ima dosta važnih pitanja sa kojima se suočava.

Čekić je zahvalila Đeki na posjeti i interesovanju za prilike i aktuelne izazove u Gusinju.

Ona je upoznala Đeku sa projektnim dokumentacijama, revidiranim projektima, i onima čija je realizacija u toku.

“Opština Gusinje ima veliki turistički potencijal, posebno doline Vusanj i Grebaje. S tim u vezi, trebalo bi iznaći načina u najskorije vrijeme da se ovi biseri prirode valorizuju na adekvatan način”, kazala je Čekić.

Dodaje se da su sagovornici predstavili putnu infrastrukturu kao jedan od najvećih izazova u Opštini.

“Takođe, postoje izazovi koji mogu dobiti skorije rješenje ukoliko bude volje donosilaca odluka, poput graničnog prelaza Čakor, za koji su tehnički uslovi stvoreni, dugo već čeka otvaranje, te izgradnje sportske sale”, dodaje se u saopštenju.

Đeka je zahvalio Čekić na prijemu i prilici da razgovaraju o saradnji u oblasti jačanja poštovanja ljudskih i manjinskih prava.

“On je pohvalio opštinu Gusinje koja je sa Ministarstvom ljudskih i manjinskih prava potpisala Memorandume o saradnji u oblasti ostvarivanja politika jednakih mogućnosti i zaštite ranjivih društvenih kategorija”, navodi se u saopštenju.

On je kazao da je Gusinje primjer uspješnog suživota, i da je od velikog značaja za Crnu Goru, osjećaj koji dijaspora gaji prema svom zavičajnom kraju.

Đeka je rekao da je uvijek lijepo svjedočiti osjećaju koji ljudi koji otišli iz ovih krajeva, svakog ljeta dolaze u posjetu svom zavičaju, pomažu u okviru svojih mogućnosti i ne zaboravljaju svoje porijeklo.

“Crna Gora bogata takvim primjerima i dok danas svi zajedno rade na izgradnji njene bolje budućnosti, znamo da smo na pravom putu”, poručeno je sa sastanka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније