Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

27. 07. 2022. 11:58   >>  11:56

NA INSTAGRAMU

Kalezić: Dobio sam prijetnju smrću

Predsjednik Upravnog odbora Kvir Montenegro i aktivista za LGBT prava Danijel Kalezić saopštio je da su mu, sinoć putem Instagrama upućene direktne prijetnje smrću.

"Osoba koja je počinila ovo krivično djelo je uz repost moje objave povodom napada na LGBT Drop in centar napisala “Gledaćemo i tebe i ostalu LGBT gamad samo preko redenika. I ti si na spisku!” Kao što je poznato, redenik je spremnik za municiju za puškomitraljez. Slučaj sam prijavio CB Podgorica odmah po saznanju za ovu prijetnju. Zahvaljujem se na profesionalnom pristupu policijskih službenika CB Podgorica te brzom preuzimanju mjera i radnji na rješavanju ovog slučaja", naveo je Kalezić na Tviteru.

Kalezić očekuje brzo identifikovanje počinioca.

"Pozivam tužilaštvo da adekvatno kvalifikuje ovo krivično djelo počinjeno iz mržnje, a javnost da se suzdrži od govora mržnje, nasilja i diskriminacije prema LGBTIQ osobama. Crna Gora mora biti slobodno i bezbjedno društvo za sve svoje građanke i građane", poručio je Kalezić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније