Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

11. 07. 2022. 13:18 >> 13:02

PODACI CEGASA-A

Za šest godina samo 24 pritužbe na rad tužilaca bile opravdane

Za šest godina bilo je samo 24 pritužbe na zakonitost rada državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava, koje su proglašene osnovanim.

Kako su saopštili u NVO CEGAS, komisija za razmatranje pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava, u periodu od 2016. do kraja 2021. godine, razmatrala je ukupno 483 pritužbe, od kojih su svega 24 proglašene osnovanim.

"S obzirom da je za period od šest godina, samo pet odsto pritužbi osnovano, može se zaključiti da javnost nije dovoljno edukovana o mogućnostima, načinima i razlozima zbog kojih se može zaključiti da Komisija za razmatranje pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava mora doživjeti reformu u zakonodavnom i institucionalnom smislu", smatraju u ovoj NVO.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније