Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

11. 07. 2022. 08:59 >> 23:21
2

ĐURAŠKOVIĆ

Sjutra kamen temeljac za žičaru Kotor-Lovćen, 100 novih radnih mjesta

Sjutra će biti položen kamen temeljac za žičaru Kotor - Lovćen - Cetinje, saopštio je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković. Prva dionica žičare koja će voditi od Kotora do cetinjskog mjesta Kuk trebalo bi da bude puštena u rad za godinu, a na njoj će biti zaposleno oko 100 ljudi.

“Očekujem da u toku sjutrašnjeg dana bude položen kamen temeljac u kotorskom mjestu Dub, a za godinu dana, kako su me uvjerili investitori, svjedočićemo njenom puštanju u rad.  Siguran sam da će stotinak radnih mjesta koje je najavio investitor donijeti čitav niz multiplikativnih efekata na život građana Prjestonice”, kazao je on u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" na TVCG.

Istakao je da prva faza žičare vodi od Kotora do Kuka, druga do Ivanovih korita, a treća do Prijestonice.

On je saopštio da će se razvoj Cetinja u budućnosti naslanjati na turizam i proizvodnju hrane. 

Dodao je da će na narednoj sjednici SO biti usvojen odluka o javnom pozivu za jedan dio poslovne zone Gornji Obod.

"Nadam se da ćemo do kraja oktobra imati novu investiciju i novim radnim mjestima. Rijeć je o stranim investitorima koji imaju ozbiljan biznis u inostranstvu i nadam se da ćemo u septembru, oktobru moći da govorimo o tome", naglasio je prvi čovjek Cetinja.  

Smatra da se uprkos naslijeđenim problemima vidi boljitak kada je riječ o životu Cetinjana.

"Nadam se da ćemo kroz investicije koje će značiti nova radna mjesta i uspjehe na tom planu, svjedočiti značajno boljolj socio-ekonomskoj situaciji", itakao je on. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније