Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

03. 07. 2022. 23:40 >> 23:36

DELEGACIJE SUBNORA I OBNORA U TRMANJU

Crna Gora ponosna na lik i djelo Veljka Vlahovića

Delegacije SOBNOR-a Crne Gore i OBNOR-a 1941-1945 Glavni Grad Podgorica zajedno sa mještanima Trmanja, povodom Dana borca 4. jula, posjetili su rodnu kuću narodnog heroja Veljka Vlahovića i položili cvijeće na Spomen bistu ovog velikog revolucionara.

Prisutne je pozdravio u ime OBNOR-a 1941 – 1945 Glani Grad Podgorica sekretar Đorđije Miško Selić, koji je ujedno i mještanin Trmanja.

Selić je, između ostalog, istakao da su se danas okupili da se poklone sjenima i djelu narodnog heroja i velikog revolucionara Veljka Vlahovića.

"Mi Rovčani i cijela Crna Gora ponosimo se likom i djelom našeg Veljka, na njegov životni put i ogroman doprinos koji je dao ratu i revoluciji i državi uopšte", kazao je Selić.

U ime SOBNOR-a Crne Gore prisutne je pozdravio predsjednik Radojica Radojević, koji je govorio o liku i djelu Veljka Vlahovića.

"Želja nam je a i obaveza da povodom 4. jul Dana borca evociramo sjećanja na Veljka Milinkova Vlahovića, velikana rovačkog plemena i kolašinskog kraja, velikana Crne Gore i ondašnje Jugoslavije, čovjeka koji je bio poznat i uvažavan kod nas i u svijetu. Ljudske veličine, kakav je bio Veljko, se ne smiju i ne mogu zaboravljati, ne samo od savremenika, već i budućih generacija. To su ljudi koji svjedoče o jednom vremenu i jednom narodu", podsjetio je Radojević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније