Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

P.R.

17. 07. 2024. 15:58 >> 16:00
Čitaj mi:

DAJKOVIĆ REAGOVAO

"Predstavnici SUBNOR-a Drugi svjetski rat vidjeli u čitankama"

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković poručio je predstavnicima SUBNOR-a da su Drugi svjetski rat viđeli samo u čitankama i lektirama.

Iz Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore (SUBNOR) poručili su danas Dajkoviću da se mane ćorava posla, kad je u pitanju uklanjanje spomenika Josipu Brozu Titu u Podgorici.

"Nijesam iznenađen saopštenjem SUBNOR-a kojim su se pridružili DPS-u, SDP, SD i drugim pojedincima koji me kritikuju, vrijeđaju, a poneki i prijete smrću zbog inicijative kojom sam predložio da se ukloni spomenik Josipa Broza Tita iz Podgorice, kao ključnog simbola totalitarnog režima u Crnoj Gori", kazao je Dajković.

Tvrdi da predstavnici današnjeg SUBNOR-a nijesu ni bili rođeni ili su bili djeca tokom bitaka u Drugom svjetskom ratu.

"Ali su, što bi mladi rekli 'provalili foru' kako da dođu do para, odnosno donacija na konto tuđe muke i stradanja, jer su oni Drugi svjetski rat viđeli samo u čitankama i lektirama. Ovaj savez mudraca koji decenijama žmuri na sva zlodjela komunista o kojima je pričao čak i najslavniji među njima – Milovan Đilas, se nije udostojio nijednom riječju da iskritikuje Mila Đukanovića koji je uništio sve fabrike izgrađene u vremenu vlasti Josipa Broza. Štaviše, branili su Mila kao što danas brane Tita", dodao je Dajković.

Podsjeća da je zbog "prijetnji smrću" upućenih njemu uhapšen Danilovgrađanin Radoica Peković, dodajući da mu je to uputio, "valjda u želji da odbrani lik i djelo Josipa Broza Tita".

"S tim u vezi, ovim putem upućujem savjet SUBNOR-ovcima da pođu do Pekovića da mu ponesu u pritvor banane i sok, jer je zasijao kao pravi komunistički apartčik koji je bio spreman da ubije onoga koji je poprijeko pogledao Titovu sliku, a kamoli Tita. Na kraju, odgovoriću vam u stilu svog đeda koji je bio Triaestojulski ustanik i logoraš iz Mathauzena: Smrt fašizmu", zaključio je Dajković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније