Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

23. 06. 2022. 18:35 >> 21:46

IZNENADNA PROMJENA

Nevrijeme u Podgorici, pao grad, oborena stabla

U Podgorici je danas građane iznenadila vremenska nepogoda, veliku vrućinu prekinula je jaka kiša, a pao je i grad. Čitaoci Portala RTCG poslali su nam snimke koje su zabilježili tokom nevremena.

Meteorolozi su za danas najavili da se očekuje kiša ili pljusak sa grmljavinom u kontinentalnim oblastima.

U blizini Čepuraka oboreno je drvo usljed jakog vjetra.

Video: TVCG

Jak pljusak uzrokovao je poplave u podgoričkom naselju Zabjelo.

Na nekim kućama na Zabjelu grad je napravio materijalnu štetu.

"Usljed nevremena koje je zadesilo Glavni grad Služba zaštite i spašavanja je intervenisala na tri lokacije", napisali su na Fejsbuk stranici iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

Kako su saopštili, u blizini Čepuraka došlo je do pada drveta i stuba za struju, dok je prema aerodromu Podgorica oboreno stablo usljed čega je trenutno saobraćaj u prekidu. Takođe je, dodaju, i u naselju Zabjelo oboreno stablo.

"Pripadnici Službe zaštite i spašavanja su na terenu i rade na uklanjanju posljedica nevremena", naglasili su iz Službe.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković napisao je na Tviteru da je u toku akcija sanacije posljedica nevremena koje je zahvatilo Podgoricu.

Nevrijeme uzrokovalo štetu na Aerodromu Podgorica

"Nevrijeme koje je ranije danas zahvatilo Podgoricu, izazvalo je materijalnu štetu na Aerodromu Podgorica - povrijeđenih nije bilo, ali je značajno oštećena ograda, staklo na terminalnoj zgradi i i dio opreme", saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

O nastaloj šteti menadžment ACG je, kažu, obavijestio predsjednika Vlade i resornog ministra.

"Prostor na kom je ograda oštećena fizički je obezbijeđen, a sanaciji će se hitno pristupiti nakon dobijanja saglasnosti nadležnih. Nastala šteta biće procijenjena u najkraćem roku", zaključuju u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније