Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

07. 06. 2022. 09:19 >> 13:58
1

MILJANIĆ I OZAN

"Od suzbijanja korupcije zavise strane investicije"

Ministar Zoran Miljanić i ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan saglasili su se da je jačanje regionalne bezbjednosti uslov za razvoj ekonomije i privredne saradnje između dvije zemlje. Miljanić je kazao da od suzbijanja korupcije na svim nivoima zavise strane investicije.

Ministar Miljanić informisao je ambasadorku o budućim potezima Vlade, koji se odnose na suzbijanje korupcije, posebno kada je riječ o izradio Nacionalne strategije i konstituisanju Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije.

“Od suzbijanja korupcije na svim nivoima zavise strane investicije ali i cjelokupna budućnost ovog društva”, ocijenio je Miljanić, dodajući da je Strategija prvi document te vrste kojim će akcenat biti stavljen na saradnju institucija i stvaranje usklađenih propisa koji će diovesti do efikasnog suzbijanja korupcije na svim nivoima.

On je kazao i da će u Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije, pored predstavnika ključnih institucija, ući i predstavnici NVO sektora i privrede.

“Ambasadorka Ozan izrazila je podršku odlučnosti 43. Vlade Crne Gore na polju suzbijanja korupcije i kazala je da su turski investitori spremni za ulaganja u Crnoj Gori, posebno kada je riječ o održivim energentskim projektima, saobraćaju I turizmu”, navodi se u saopštenju.

Ona je istakla da su građani Turske koji vode porijeklo iz Crne Gore važan most saradnje između država i istakla da su mnogi od njih na visokim pozicijama u turskoj izvršnoj vlasti i opštinama, dodajući da očekuje da će konkretna saradnja dvije zemlje biti sve intenzivnija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније