Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G. [ Mina ]

02. 06. 2022. 17:30 >> 17:31

ĐURAŠKOVIĆ PORUČIO

Osnažiti saradnju sa Ambasadom Turske

Saradnja Prijestonice Cetinje i Ambasade Turske je na odličnom nivou, ali se može osnažiti i pospiješiti u sklopu programa koji se sprovode, ocijenili su gradonačelnik Nikola Đurašković i turska ambasadorka u Crnoj Gori, Songul Ozan.

Tokom sastanaka razgovarano je o saradnji Prijestonice i Ambasade Turske u Crnoj Gori, investicijama koje je agencija TIKA sprovela na Cetinju, ali i mogućnostima za saradnju u narednom periodu.

Đurašković je istakao da je ta saradnja u proteklim godinama bila na odličnom nivou.

"Mi smo opredjeljenja da tu saradnju osnažimo i pospješimo i da je nastavimo u sklopu programa koje Ambasada Turske i TIKA sprovode u Crnoj Gori”, rekao je Đurašković.

On je podsjetio da je Cetinje pobratimski grad sa turskim gradom Gaziantepom još od 2011. godine.

Ozan je čestitala gradonačelniku i njegovom timu uspješan početak upravljanja novom lokalnom administracijom.

"Ambasada Turske u Crnoj Gori će nastaviti da sarađuje sa Prijestonicom i pozivam Vas i Vašu administraciju da uspostavimo bližu saradnju sa našom Kancelarijom za ekonomski razvoj. Takođe, sigurna sam da će i saradnja sa Gaziantepom, koji je jedan od najrazvijenijih gradova Turske, biti od velike koristi za grad i građane Cetinja”, navela je Ozan.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima ostvarenja novih investicija iz Turske na području Cetinja, o kulturnoj i turističkoj saradnji, ali i saradnji u oblasti obrazovanja i mladih.

Sastanku je prisustvovao i glavni koordinator TIKA agencije u Crnoj Gori Abdurahmam S. Toprak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније