Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 05. 2022. 19:58   >>  20:00 3

REAGOVANJE UREDNIŠTVA TVCG

Namjera nije bila da preispitujemo prava žena već da ukažemo na procese

Tema emisije "Naglas", koja je emitovana sinoć na TVCG o pravu na abortus i problemu koji je zastupljen u Crnoj Gori, selektivnom abortusu, naišla je na burnu reakciju dijela javnosti.

U namjeri da čuje i stav onih koji su osudili uredništvo zbog izbora teme, TVCG pozvala je za komentar najglasnije od njih, ali oni nijesu bili raspoloženi da pred našim kamerama kažu šta je sporno što je TVCG otvorila debatu na tu temu.

"Naša namjera nije bila da preispitujemo zakonom definisana prava žena na prekid trudnoće, već naprotiv da ukažemo na procese koji se događaju u svijetu i regionu. Debata podrazumijeva suprotstavljene stavove, a kako je uticaj religije upravo jedan od ključnih faktora dešavanja u svijetu, pa čak i susjedstvu, mogli smo čuti stavove dvije vjerske organizacije", poručuje Uredništvo TVCG. 

Javni servis nastaviće, kako kažu, da obrađuje sve aktuelne teme, prvenstveno one koje se tiču života u Crnoj Gori ali takođe i one globalne

"Smatramo da ne smije biti tabu-tema i da je upravo vrijednost Javnog servisa da poštuje pluralizam ideja i mišljenja", zaključuje se u reagovanju Uredništva.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније