Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

08. 05. 2022. 20:08 >> 06:43

IZVJEŠTAJ VLADE

Za pola godine 11 prijetnji i napada na novinare

U drugoj polovini 2021. godine prijavljeno je 11 napada i prijetnji novinarima, pokazao je polugodišnji izvještaj o ukupnim aktivnostima u okviru procesa integracije Crne Gore u Evropsku uniju za period od jula do decembra 2021. godine. Policija je, kako se navodi, reagovala i u svim slučajevima utvrdila okolnosti koje se tiču prijetnji i napada na novinare. O svim događajima, kako se navodi, obaviješten je nadležni državni tužilac.

Kako se navodi u izvještaju, Vlada Crne Gore je 9. decembra 2021. godine usvojila i Informaciju o potrebi jačanja nacionalnih kapaciteta za sajber bezbjednost. 

Takođe, kako se ističe, usvojena je i Informacija o osnivanju Agencije za sajber bezbjednost i donijet je niz zaključaka na čijoj realizaciji će se, kako se ističe, raditi u narednom periodu. 

Vlada je 28. oktobra 2021. usvojila Informaciju o Fondu za podstlcanje pluralizma i raznovrsnosti medlja. Uvođenjem Fonda se garantuje transparentno finansiranje internet publikacija i štampanih medija na osnovu čega im se omogućava da pruže širok spektar pluralističkih informacija i različitih sadržaja sa punom nezavisnošću od uticaja i pritisaka.

Usvojen je i Izvještaj o radu Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija. Komisija je prošle godine obradila devet predmeta napada na novinare iz svoje nadležnosti na štetu sedam novinarki i novinara. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније