Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

22. 04. 2022. 10:04 >> 10:18
17

VOJINOVIĆ

Prijete mi, ali porodicama garantujem da neće biti iseljene

Direktorice "Narodne kuhinje" u Nikšiću Konstantina Vojinović poručila je da neće dozvoliti da Vaso Terić i deset drugih porodica, koje dugi niz godina žive u privremenim objektima u Rastocima, budu iseljeno iz svojih domova, iako je, kako navodi pred njima dug sudski postupak. Saopštila je i da zbog toga što je pomogla Teriću da se vrati u dom dobija prijetenje, ali kako poručuje, neće odustati.

Podsjetimo Nikšićanin Vaso Terić, koji je ove sedmice iseljen iz stana, opet se juče vratio u 30 kvadrata u kojima je proveo dugi niz godina. U svoj dom vratio se upravo uz pomoć direktorice "Narodne kuhinje" u tom gradu Konstantine Vojinović.

Zemljište na kojem su objekti 11 porodica, u vlasništvu je firme "Sab sekjuriti", a stanarima su stigla rješenja za iseljenje.

Vojinović kaže da je kompanija "Sab sekjuriti" iz Herceg Novog kupila zemljište u Rastocima, od kako je rekla, njima nepoznatog vlasnika, jer je firma "Prvoborac" u stečaju 30 godina, a upravo njihovi biši radnici žive u tim objektima.

"Oni su dobili rješenje da se isele zbog kupovine tog zemljišta", navela je Vojinović, u emisiji "Dobro jutro Crna Goro".

Ranije je svih 10 porodica uložilo žalbe na rješenja o iseljenju, ali Vaso Terić, kako navodi Vojinović, tada nije imao sredstava da učini isto.

"I on je taj koji je prvi bio na meti Maje Ajković izvršiteljke", navela je Vojinović.

Ona kaže i da su poslije iseljenja Vasa Terića, vrata njegove kuće bila otključanja.

"Gospođa nije dobro zaključala vrata i ja sam rekla Vasu da uđe u svoj dom, jer mu je tu mjesto do rješenja, jednakog za svih ovih 11 porodica. Ono što slijedi poslije toga jesu prijetnje izvršiteljke Maje Ajković da će podnijeti tužbe za iznošenje uvreda, ali ja joj poručujem da ćemo i mi podnijeti prijave za iznošenje neistina. U stanu Vasa Terića nije bilo stvari, nije bilo struje, nije bilo vode", navela je Vojinović.

Ona kaže i da je izvršiteljka prekršila pravo Vasa Ajkovića da iz objekta uzme lične stvari i ljekove.

"Nije dozvolila nikome, osim inspektorima da prisustvuju popisu stvari. Vidjećemo šta je tu bilo, da li nešto fali od stvari pa ćemo i mi tražiti svoja zakonska prava pred sudom", poručila je Vojinović i dodala da se ne plaši sankcija, jer nije kaže uradila ništa nečasno ili nepošteno.

"Staću uvijek iza ovih 11 porodica i svake porodice koja bude izbačena na ulicu", navela je Vojinović i dodaje da je brine ono što se desilo nakon što su Vasa vratili u njegov dom.

"Žalosno mi je što baš od tog momenta meni i Dejanu Đukanoviću pristižu prijetnje kako će mi biti zapaljeno auto, polomljene ruke, kako će Dejana sačekati negdje na ulazu zgrade... Te prijetenje ćemo svakako prijaviti i imam pravo da mislim da dolaze od kompanije koja stoji iza svega ovoga", poručila je Vojinović i dodala da nemaju ništa protiv protiv izvršiteljke Maje Ajković.

"Ona radi svoj posao, ali imamo protiv postupka, protiv ciničnog smijeha i protiv kršenja prava svakog građanina u ovom slučaju Vasa Terića", poručila je Vojinović.

Kaže i da su sada sve porodice, pa i Vaso Terić, predali tužbe i sada sve na sudu. Pored toga Opštila Nikšić je poslala prijavu SDT-u da ispita kako je prodato to zemljište.

"Biće to dug proces, ali svakako garantujem da niko od ovih porodica neće ostati bez krova nad glavom", zaključila je Vojinović i poručila da nije riječ o barakama, već o objektima tvrde gradnje.

"Znam da će se sve ovo pozitivno riješiti", zaključila je Vojinović.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније