Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G. [ Mina ]

16. 03. 2022. 20:37 >> 20:47

JEDAN OD POKROVITELJA EPCG

MKI na trećem Samitu energetike

Delegacija Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) učestvuje na trećem Samitu energetike Trebinje 2022 (SET) koji je počeo danas i koji okuplja gotovo sve čelne ljude energetskog sektora iz regiona.

Delegaciju, kako je saopšteno iz MKI, državni sekretar Marko Perunović i direktor Direktorata za energetiku i energetsku efikasnost Vladimir Durutović.

Navodi se da su teme Trećeg samita dekarbonizacija energetskog sektora zapadnog Balkana, uloga elektroprivreda u tranziciji energetskog sektora u regionu, razvoj gasovodne infrastrukture u regionu u funkciji bezbjednosti snabdijevanja.

“Imajući u vidu da će SET 2022 na jednom mjestu okupiti gotovo sve najznačajnije kompanije iz energetskog sektora regiona, to će biti i idealno mjesto za ostvarivanje novih poslovnih partnerstava i prezentacije proizvoda i dostignuća”, kaže se u saopštenju.

Na panelima će, kako su kazali iz MKI, biti riječi i o poremećaju cijena električne energije na tržištu, izazovima dalje liberalizacije tržišta električne energije u regionu, balansiranju energije iz obnovljivih izvora u BiH i regionu, izazovima uvođenja sistema trgovanja emisijama /ETS/, energetskoj efikasnosti, 4D trendovima u energetici, razvoju infrastrukture za elektromobilnost, uspostavljanju obaveznih rezervi nafte i naftnih derivata.

Navodi se da je prvog dana samita Perunović govorio na panelu Razvoj regionalne gasovodne infrastrukture i diversifikacija u regionu u funkciji sigurnosti snabdijevanja gasom.

Samit će trajati do petka, a na skupu će u deset odvojenih panela učestvovati oko 70 vodećih stručnjaka iz zemlje i regiona.

Dodaje se da je jedan od pokrovitelja ovogodišnjeg trodnevnog samita i Elektroprivreda Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније