Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

21. 02. 2022. 06:46 >> 07:24
1

"CREDIT SUISSE"

Belgija od 2020. godine vodi istragu nazvanu "Crna Gora"

Belgija je tokom 2020. godine pokrenula istragu o računima u švajcarskoj banci "Credit Suisse" pod kodnim nazivom "Crna Gora", ali se do danas ne zna njen epilog. Belgijske vlasti dobile su imena oko 2.600 klijenata ove švajcarske banke i počela je provjera da li je bilo prikrivanja imovine.

Pisanje portala "finews.com", u Belgiji potvrđuje da je istraga pod nazivom "Crna Gora" pokrenuta 2020. godine bila fokusirana na odnose sa klijentima između 2003. i 2014. godine. 

Prema javno dostupnim izvorima, nem konretnih podataka šta se od pokretanja istrage do danas dogodilo i hoće li neko konkretno biti optužen. 

Iz Projekta za izvještavanje o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP) kažu kako je Švajcarska zemlja u kojoj političari, tajkuni i kriminalci iz cijelog svijeta otvaraju račune i tamo kriju svoj novac. Strogi švajcarski zakoni koji čuvaju bankarske tajne su im to omogućili.

Novinarska mreža OCCRP i njemački "Zidojče cajtung", sa kolegama iz 39 zemalja i 46 redakcija sada otkrivaju tajne račune koje su u švajcarskoj banci "Credit Suisse" otvarali ljudi uključeni u sumnjive poslove. Ovo veliko novinarsko istraživanje zasnovano je na procurelim podacima i naziva se "Švajcarske tajne".

Prema navodima iz OCCRP, povezani sa tajnim računima u "Credit Suisse" bile su i ličnosti iz obavještajnog sektora Crne Gore. Detalja, zasad, nema. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније