Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

14. 01. 2022. 14:56 >> 15:06
1

ZARADIO 80.000 EURA

Broker iz Nikšića bez naloga trgovao akcijama klijenata?

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv brokera M.Ž. (39) zbog sumnje da je neovlašćeno trgovao akcijama klijenata i stekao protivpravnu imovinsku korist od skoro 80.000 eura. Iz Uprave policije navode da se osumnjičeni trenutno ne nalazi na teritoriji Crne Gore.

"Nikšićka policija je postupala po prijavi deset oštećenih lica – klijenata u jednom investicionom društvu u Nikšiću, a u vezi nezakonite prodaje akcija privrednih društava u Crnoj Gori koje su bile u vlasništvu podnosilaca prijava, a koji su za navedeno saznali na osnovu neisplaćene pripadajuće dividende", piše u saopštenju Uprave policije. 

Dodaje se da je nezakonito trgovao bez naloga klijenata.

"U koordinaciji sa nadležnim državnim tužiocem, policijski službenici su preduzeli niz aktivnosti i došli do sumnje da je M.Ž. izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na način što je, kao ovlašćeni broker u investicionom društvu, na tržištu kapitala, nezakonito raspolagao tj. trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) klijenata ovog društva, a sve bez naloga i njihovog znanja, te na taj način za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 78.300 eura", navodi se.

Iz policije su saopštili i da se " preduzimaju aktivnosti kako bi osumnjičeni bio dostupan istražnim organima naše države", budući da trenutno nije u Crnoj Gori. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније