Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

K. J.

20. 10. 2023. 09:46 >> 09:47

PET KRIVIČNIH DJELA

Konobar uzeo pazare od 1.200, broker akcije od skoro 6.000 eura

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, u toku aktivnosti koje se sprovode zbog suzbijanja ekonomskog i privrednog kriminaliteta, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli tri krivične prijave protiv tri osoba zbog pet krivičnih djela, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode, krivična prijava je podnijeta protiv M.Ž. (39) zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

“On je kako se sumnja, u svojstvo ovlašćenog brokera u investicionom društvu „NK Broker“ AD Nikšić, izvršio djela koja mu se stavljaju na teret na način što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao tj. trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) za tri klijenta ovog društva, a sve bez njihovog znanja i naloga, te je tako za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 5.939 eura”, precizirano je u saopštenju.

Policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu protiv N.S. (31) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, jer je kao konobar, zaposlen u jednoj konobi, prisvojio pazare u ukupnom iznosu od 1.200 eura.

“Osim toga, nikšićka policija je državnom tužiocu podnijela i krivičnu prijavu protiv K.M. (29) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo šumska krađa. On je, kako se sumnja, tokom septembra, na lokaciji Raškovo brdo izvršio bespravnu sječu drvne mase u količini od oko 11,24 m3, a koja je u vlasništvu K.B.”,zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније