Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

03. 11. 2023. 09:02 >> 09:03

PODNIJETA KRIVIČNA

Broker osumnjičen da je klijente oštetio za 20.000 eura

Ovlašćeni broker u jednom investicionom društvu u Nikšiću M.Ž. (41) osumnjičen je da je izvršio pet krivičnih djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i pet klijenata oštetio za 20.254 eura. Protiv njega je podnijeta krivična prijava, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da je M.Ž. izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret na način što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) pet klijenata ovog društva.

Sve je, kako sumnjaju u Upravi policije, počinio bez njihovog znanja i naloga, te je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u pomenutom u iznosu.

"U koordinaciji sa nadležnim državnim tužiocem, policijski službenici Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminala preduzeli su niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, te prikupili potrebna obavještenja od oštećenih lica i pribavili dokaze na osnovu kojih je i podnešena krivična prijava", piše u policijskom saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније