Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

14. 01. 2022. 14:13   >>  14:14 2

KRIVOKAPIĆ – TIMONIJE

Zapadni Balkan u fokusu francuskog predsjedavanja

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić susreo se danas sa francuskim ambasadorom Kristijanom Timonijeom i upoznao ga sa aktivnostima koje Vlada sprovodi u kontekstu ispunjenja obaveza u poglavljima 23 i 24. Predsjednik Vlade je istakao da Crna Gora namjerava da, tokom predsjedavanja Francuske Evropskom unijom, ispuni prelazna mjerila i prevede ih u završna.

Ambasador je, kako se navodi u saopštenju Vlade, istakao da Francuska svoje predsjedavanje vidi kao formu davanja podsticaja zemljama kandidatama za članstvo u EU, te da će zahvaljujući ličnom zalaganju predsjednika Emanuela Makrona Zapadni Balkan biti u fokusu francuskog predsjedavanja.

Francuska će, kako je kazao uvaženi ambasador, insistirati na konkretnim koracima u procesu pristupanja EU, a ne na prostom debatovanju o ovim temama. U tom smislu je najavio pokretanje nekoliko projekata, među kojima će se isticati oni koji afirmišu ideje evropske pripadnosti.

Ambasador Timonije je čestitao premijeru Krivokapić na izglasavanju novog Tužilačkog savjeta i podršci u parlamentu za program "Evropa sad!", te pozdravio formiranje Koordinacionog tijela za praćenje spomenutog programa, naglasivši da će važni aspekti francuskog predsjedavanja biti posvećeni zaštiti životne sredine, te borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Krivokapić je apostrofirao važnost nove zaplijene narkotika u Crnoj Gori, istakavši obavezu tužilaštva da se odgovorno odnese prema ovom slučaju.

U razgovoru sa ambasadorom Timonijeom, premijer Krivokapić je ocijenio da ga ohrabruje efikasnost rada parlamenta koja je iskazana krajem minule godine, te da se nada da će ista biti nastavljena i u 2022. godini. Premijer je takođe istakao iskrenu otvorenost i zainteresovanost Crne Gore za francuske investicije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније