Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

05. 01. 2022. 10:49 >> 10:53
8

POPOVIĆ SAMARDŽIĆ

"Smijenjena jer sam kritikovala zdravstvenu politiku"

Doskorašnja načelnica u Institutu za javno zdravlje Milena Popović Samardžić tvrdi da je smijenjena zbog toga što je pružala otpor cenzuri koju direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić uvodi. Ona je u saopštenju za medije kazala da se Galić koristi cenzurom i revanšizmom zbog izgovorenog mišljenja i kritike zvanične zdravstvene politike.

Popović Samardžić demantovala je Galića koji je  saopštio da je smijenjena zbog toga što je prekinula izolaciju koleginici u Budvi.

“Stvarni razlog za moju smjenu, direktor IJZ mi je predočio na našem sastanku i to nije situacija u Budvi. Kako je direktor rekao prekršila sam procedure jer sam gostovala u jutarnjem programu TV Vijesti bez njegove saglasnosti i iznosila kritiku i mišljenje koje sam par dana ranije iznijela i na radnoj grupi, kako kaže, isto bez njegove saglasnosti”, navodi se u saopštenju.

Popović Samardžić kaže da već mjesecima traje nezadovoljstvo kritikom koju upućuje i zbog koje se zahtjevi novinara za njeno gostovanje odbijaju.

“Direktor smatra, da i kao sindikalni predstavnik moram da tražim od njega dozvolu za gostovanje. Dr Galić se koristi cenzurom i revanšizmom zbog izgovorenog mišljenja i kritike zvanične zdravstvene politike”, kazala je ona.

Tvrdi da koleginici u Budvi nije prikinula izolaciju.

“Nikad nisam uputila zahtjev sanitarnoj inspektorki da se doktorki izolacija prekine. Takođe, imala sam uvid u izjavu koju je moja koleginica dala, a u kojoj jasno navodi da sam je uputila na nadležnog epidemiologa”, kaže Popović Samardžić. Sa doktorkom epidemiološkinjom u DZ Budva, ne sa sanitarnim inspektorom, je, kako kaže, imala razmjenu stručnog mišljenja u kojem se pozvala na nove preporuke CDC i skraćenje perioda izolacije.

“Dakle, razmjena stručnog mišljenja ne može biti i nije ukidanje izolacije. Dan nakon tog mišljenja Institut za javno zdravlje krenuo je sa izradom novih preporuka u Crnoj Gori”, kazala je ona.

 Smatra da su zdravstvene vlasti trebale samo izgovor za nešto što se već duže vrijeme želi.

“Ne moja smjena, već degradacija, lična i profesionalna. Nikad me nisu funkcije zanimale i svaku sam do sad odbila.  Sa načelničkog mjesta u bolnici prešla sam na načelničko mjesto u IJZCG. I to samo sa jednom namjerom, da sa kolegama pomognem da se urade neke dobre stvari za zdravlje građana Crne Gore. Tom cilju sam i dalje posvećena i za to nikakva pozicija nije potrebna", zaključila je Popović Samardžić.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније