Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

21. 11. 2021. 12:00 >> 13:30

OSUDILI NAPAD

CGO: Sabina Talović ponos civilnog sektora CG

Sabina Talović je ponos civilnog sektora Crne Gore, ali i svih onih koji se dosljedno i principijelno zalažu za rasvjetljavanje neprijatnih tema naše prošlosti, zaštitu marginalizovanih i izgradnju građanskog društva, zato Centar za građanskj, obrazovanje oštro osuđuje jučerašnji napad na nju u Pljevljima.

“Onaj ko je napao Sabinu, ali i svi koji ga u tome brane, su sramota Crne Gore. Obaveza je nadležnih institucija da zaštite građane i građanke, posvećene aktiviste i aktivistkinje, kakva je Sabina Talović, od primitivizma, nacionalizma, uvreda, govora mržnje i napada”, navodi se u saopštenju.

Kažu da su zadovoljni reakcijom policije.

“Nije dobro što nema osude ovog napada od premijera Zdravka Krivokapića i Vlade Crne Gore, ali i partija vladajuće parlamentarne većine. Brine takav odnos vlasti prema napadu na ovu hrabru građansku aktivistkinju”, kazali su iz CGO.

Sabina Talović je 2018. dobila nagradu za afirmaciju ljudskih prava i građanskog aktivizma, koju dodjeljuju CGO i Crnogorski festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније