Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Izvor: Pobjeda [ I. P. ]

18. 11. 2021. 07:21 >> 07:22
1

U DOMU REVOLUCIJE

U planu novi prostor za RTV Nikšić

Radio Televizije Nišić uskoro bi trebalo da dobije nove prostorije, za što je Nacrtom budžeta za 2022. godinu, predviđena suma od 1,5 miliona eura.

Ovu informaciju potvrdio je i prvi čovjek te medijske kuće – Nikola Marković koji je kazao da se dokumentacija za ovaj projekat uveliko priprema, kako bi bili spremni da, ukoliko Skupština to i verifikuje, odmah krenu da realizaciju onog što su zacrtali.

"Radio Televizija Nikšić je sa svojim projektom nove zgrade i opreme ušla u kapitalni budžet i raduje nas činjenica što su Vlada Crne Gore i Opština Nikšić prepoznali važnost ovog problema sa kojim se lokalni javni emiter suočava već decenijama", kazao je Marković.

Opština je za tu svrhu dodijelila prostor u Domu revolucije koji se prostire na više od 1.400 kvadrata.

"Na nama je da sredstvima iz kapitalnog bužeta ostvarimo ono čemu su se nadale generacije u Nikšiću. Kao teritorijalno najveća opština u državi, a druga po broju stanovnika Nikšić ima pravo da njegovi građani budu profesionalno i pravovremeno informisani. Za to je neophodan jak lokalni javni servis i činimo sve da to uradimo", naveo je Marković.

RTV NK, prema njegovim riječima, ima ambiciju da medijski pokriva i susjedne opštine - Plužine i Šavnik, te zbog toga očekuju podršku svih bez obzira kojoj partiji pripadaju.

"Očekujemo podršku svih relevantnih političkih subjekata i državnih činilaca, jer je on iznad svih stranaka i dnevnih politika. Posebno nas ohrabruje podrška od kolega iz medijske zajednice da RTV NK učinimo javnim servisom svih građana", zaključio je Marković.

Budžetom je za ovu svrhu predviđeno ukupno 1,5 miliona eura, od čega 1,3 miliona čine izdaci za građevinski objekat, 200.000 eura za konsultantske usluge, projekte i studije.

Krajem prošlog mjeseca, Marković je na sjednici Savjeta Radio Televizije Nikšić izabran za vršioca dužnosti generalnog direktora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније