Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

О.З.  [ Mina ]

11. 10. 2022. 13:13 >> 13:13

PROGRAMSKA RAZMJENA

Sporazum o partnerstvu lokalnih televizija Nikšića i Dubrovnika

Radio Televizija Nikšić (RTNK) i lokalni emiter Libertas iz Dubrovnika potpisali su sporazum o strateškom partnerstvu, koji predstavlja prvi slučaj saradnje između medija iz tih gradova.

RTNK i Libertas dogovorili su saradnju koja podrazumijeva razmjenu i zajedničku proizvodnju programskih sadržaja, usavršavanje zaposlenih, učešće u zajedničkim projektima, kao i tehnološku i tehničku saradnju.

Sporazum je u ime RTNK potpisao direktor Nikola Marković, a u ime dubrovačkog lokalnog emitera direktor Željko Petrović.

Konstatovano je da postoji obostrani interes da dvije televizije kroz međusobnu saradnju unaprijede djelatnost, obogate sopstvene programe i omoguće bolji protok informacija, prenosi portal RTNK.

Marković je kazao da za RTNK to predstavlja veliki iskorak u ostvarivanju javnog interesa, a to je profesionalno i objektivno informisanje građana.

On je rekao da na ovaj način grade porušene mostove i izvještavanjem o zajedničkim temama i problemima podspješuju saradnju u regionu.

“Smatramo da naša saradnja može biti dobar primjer za naša društva jer poruka koju želimo da pošaljemo je da može i drugačije, bolje, kvalitetnije i časnije nego što je to bilo”, naveo je Marković.

On je zahvalio kolegama iz Dubrovnika na srdačnom dočeku i gostoprimstvu, a posebno na iskrenoj spremnosti da se realizuje ideja o strateškom partnerstvu.

I u televiziji Libertas zadovoljni su potpisanim sporazumom, od kojeg očekuju benefite za gledaoce oba lokalna emitera.

Direktor programa TV Libertas Mario Bukvić je kazao da je uvjeren da će od Sporazuma o strateškom partnerstvu najviše koristi imati gledaoci jer programska razmjena, koju su planirali, sigurno će unaprijediti informativne sadržaje televizija.

“Kroz koprodukcijske projekte, razmjenu znanja i iskustava profitiraće naši novinari, zaposleni u tehnici i stručno osoblje, a veliki su potencijal za saradnju i međunarodni konkursi”, rekao je Bukvić.

On je naveo da će to biti prilika za veće iskorake u produkciji i realizaciji programa za obje televizijske kuće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније