Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ rtcg.me ]

15. 11. 2021. 09:12 >> 09:15

DULOVIĆ

"Nadam se da će ubica jelena uskoro odgovarati"

Direktorica Nacionalnog parka “Biogradska gora” Marija Dulović kazala je da se nada da će osoba koja je ubila zaštićenu vrstu jelena ubrzo biti pronađena i da će odgovarati za svoje postupke. U Jutarnjem programu TVCG istakla je ovaj i slični problemi prevazilaze kapacitete NP koji broji samo 10 lovočuvara i da je potrebna reakcija svih nadležnih institucija.

U Nacionalnom parku Biogradska gora pronađen je juče ubijeni jelen, a na licu mjesta nalazilo se oružje i dio opreme, saopštil su iz NPCG.

Dulović je kazala da je ekipa Nacionalnog parka juče bila na terenu od ranih jutarnjih sati, do uveče, do 21 sat.

“Pronađeno je oružje i dio opreme i očekujemo izvještaj od inspektora”, kazala je ona.

Dulović je navela da je policija po nalogu tužioca vršila uviđaj.

“Nadam se da ćemo iz cijele ove priče izaći sa pozitivnim rezultatom i da će osoba koja je ubila zaštićenu vrstu jelena odgovarati za svoje postupke”, izjavila je ona.

Služba zaštite NP Biogradska gora broji 10 ovlašćenih lica i to 9 nadzornika i šefa službe koji pokrivaju teren od 5.650 hektara 24 časa dnevno.

“To su ljudi koji učestvuju u sprečavanju krivolova, nelegalnog ribolova i u spašavanju turista koji zalutaju bez vodiča. Za sada su sva lica uspješno nađena”, kaže Dulović i dodaje da ovakvi i slični problemi prevazilaze kapacitete NP Biogradska gora.

“I u rješavanju istih se moraju priključiti sve nadležne institucije kako bi se ove i slične radnje suzbile”. zaključila je ona.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније