Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

14. 11. 2021. 18:25   >>  18:27 1

U NP BIOGRADSKA GORA

Ubijen jelen, traga se za počiniocem

U Nacionalnom parku Biogradska gora pronađen je ubijeni jelen, a na licu mjesta nalazilo se oružje i dio opreme, saopštil su iz NPCG. Ističu da, u saradnji sa nadležnim organima, rasvetljavaju slučaj krivolova ubijenog jelena zaštićene životinjske vrste, u reonu ovog zaštićenog područja.

„Svima nama u NP Biogradska gora i Javnom preduzeću za nacionalne parkove Crne Gore primarni cilj je zaštita prirode i njenih ekosistema kojima smo beskompromisno posvećeni. Želim da naglasim da svaki naš rezultat i uspijeh u dobroj namjeri zavisi od uspostavljanja nivoa saradnje i uzajamnog povjerenja sa lokalnim i državnim strukturama, koje su po prirodi posla zadužene za očuvanje prirode.", kazala je direktorica NP Biogradska gora Marija Dulović.

Nadaju se, kaže,  da će današnja akcija nadzornika Službe zaštite NP Biogradska gora, šefa Službe, policije Kolašin i Berane dati pozitivne rezultate i da će osoba koja je počinila krivično djelo, ubistvo zastićene vrste jelena, snositi posljedice i odgovarati za svoje zlodjelo. 

"Ekipe su od ranih jutarnjih časova na terenu i rade na istrazi. Od samog saznanja o počinjenom krivičnom djelu odmah smo obavijestili sve relavatne institucije. Ono što mogu reći jeste da su na licu mjesta pronađena materijalni dokazi: oružje i dio opreme", istakla je ona.

Nadaju se i duboko vjeruju da će sve institucije koje su uključene u ova dešavanja dati sve od sebe da se otkriju počinioci ovog djela. 

"Sve detalje istrage blagovremeno će biti saopštene od strane nadležnog inspektora iz MUP-a″, zaključila je Dulović.

Direktorica JPNPCG Jelena Kljajević je od samog starta upućena u dešavanja i sve preduzete mjere Službe zaštite NP Biogradska gora u cilju rasvjetljavanja ovog zločina. 

Ističe da je ponosna na nadzornike, Službu zaštite i Upravu NP Biogradska gora koji su maksimalno posvećeni svom poslu i koji se bore sa ovim vidom kriminala.

Takođe naglašava i da ovakvi višedecenijski problemi prevazilaze kapacitete Nacionalnog parka, te da u rješavanju istih se mora pristupiti sistematski i u saradnji sa svim nadležnim institucijama. 

Nacionalni park Biogradska gora apeluje na sve korisnike ovog zaštićenog područja, posebno na članove lovačkih organizacija i društava, da se sa najvećim stepenom odgovornosti odnose prema njegovim ukupnim vrijednostima i doprinesu očuvanju raznovrsnog i bogatog životinjskog svijeta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније