Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

17. 09. 2021. 11:10   >>  13:21 1

OPOZICIJA

Razriješiti novu direktoricu Filmskog centra

Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) kritikovale su izbor Aleksandre Božović za direktoricu Filmskog centra Crne Gore. Pozivaju na njenu smjenu i dodaju da njen izbor potvrđuje karakter Vlade.

DPS: Razriješiti novu direktoricu Filmskog centra

Komisija za prosvjetu, kulturu i medije Glavnog odbora DPS Crne Gore Od Vlade Crne Gore i njenog predsjednika traži da pod hitno razriješi juče imenovanu direktorku Filmskog centra. Ocijenjuju da je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić nezakonito smijenila direktorku Narodnog muzeja.

"Zamijenila ju je kadrom koji se proslavio konzervatorskim radovima u hramovima Crne Gore i ne bi u tome ništa bilo sporno, da ova Vlada nije skrpljena u manastiru i da nije klerikalizovala crnogorsko društvo do mjere da je dovedeno na ivicu građanskih sukoba. Namjerava da ispuni zavjet crkve Srbije i izmjesti ikonu 'Filermosa' odande đe joj je jedino umjesno mjesto, u Narodnom muzeju Crne Gore. Zavjetnica se prevarila, jer mi, zaista, branimo svetinje. Ne damo ih slugama 'srpskog sveta'", kazali su iz komisije za prosvjetu, kulturu i medije Glavnog odbora DPS.

Dodaju da je uprkos saopštenju Udruženja filmskih producenata i reditelja Crne Gore, Bratićeva razriješila direktora Filmskog centra.

Za novu direktoricu Aleksandru Božović kažu da je skromnih kvalifikacija i referenci.

 Od Vlade Crne Gore i njenog predsjednika traže da pod hitno razriješi juče imenovanu direktorku Filmskog centra.

"Jer su se sad preigrali u nadmetanju ko će više uniziti crnogorski identitet, kulturu i umjetnost", zaključili su.

SDP: Izbor direktorice Filmskog centra potvrđuje karakter Vlade

Izbor anonimne Aleksandre Božović za direktoricu Filmskog centra Crne Gore još jednom iznova potvrđuje suštinski karakter ove vlasti i ove Vlade, kazao je šef Medijskog tima SDP, Mirko Stanić.

Pita, kako neko sa takvim vrijednosnim sistemom može biti izabran na bilo koju poziciju u našoj zemlji će morati da objasne članovi Vlade kojima su puna usta "evropskih integracija" i "antifašizma".

"Ukoliko želite da uništite jedan narod dovoljno je da mu uništite obrazovanje i kulturu". Ova poslovica se na djelu pokazuje u radu Vlade u kojoj je za ove oblasti, ali i za sport i mlade, zadužena Vesna Bratić.

Stanić dodaje da ćemo posljedice ovakvih kadrovskih rješenja osjećati dugo, ukoliko se, kako je kazao, ova antievropska i antigrađanska vlast pod hitno ne smijeni. 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније