Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

14. 09. 2021. 18:30 >> 18:42

ČESTITAO JOM KIPUR

"Da sagledamo nedostatke i doprinesemo napretku"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku u ime građana Crne Gore, i u svoje ime, povodom svetog jevrejskog praznika – Jom Kipura, predsjednici Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Nini Ofner Bokan i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori.

"Jom Kipur praznik pomirenja, pokajanja i praštanja prilika je da budemo iskreni prema sebi i jedni prema drugima, da sagledamo svoje nedostatke, ali i da potvrdimo našu riješenost i sposobnost da se mijenjamo i izgrađujemo doprinoseći napretku u životima drugih i naše zajednice. Dan pomirenja je i dan ohrabrenja našoj posvećenosti da kao pojedinci i kao zajednica, premostimo aktuelne izazove našeg vremena, vjerni idealima i vrijednostima slobodarstva i humanosti koje u Crnoj Gori vjekovima baštinimo. Ne smijemo stoga ni na trenutak gubiti iz vida suštinsku ulogu naše države, koja ujedinjuje sve njene građane i obezbjeđuje svakom njegovo mjesto, njegovo dostojanstvo i pravo na njegovu posebnost", navodi se u čestitki.

Kako dodaje, čini nas ponosnim ono što je Jevrejska zajednica u Grnoj Gori izgradila i postigla, zahvaljujući povjerenju u sebe i povjerenju u državu Crnu Goru.

"Jevrejski život je dio crnogorske svakodnevice. Jevreji i Jevrejke i danas žive tu, gdje su vjekovima živjeli i nalazili sigurno utočište od brojnih progona njihovi preci. Živimo zajedno u našoj Crnoj Gori. Neka nas i na ovaj poseban dan ujedini naša zajednička vjera u bolju budućnost i inspiriše da nastavimo činiti svoj svijet boljim. U svijetlu ovih misli želim vam da praznične dane provedete u dobrom zdravlju, blagostanju, duhovnom i sveopštem miru, razumijevanju i toleranciji među prijateljima i komšijama, okruženi najbližima", poručio je Đukanović u čestitki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније