Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 08. 2021. 21:28   >>  21:29 2

RADOVI NA mHE SKRBUŠA

"Umjesto raskida ugovora - privremena zabrana"

Odluka inspekcije o zabrani radova na mini hidroelektrani na Skrbuši samo je još jedna u nizu odluka koja potvrđuje naše tvrdnje i borbe za raskid ugovora, saopštili su iz Građanske inicijative "Sačuvajmo rijeke Crne Gore". Ipak, ističu da je neophodno što hitnije raskinuti koncesije kako bi se ovaj problem riješio konačno, a ne privremeno.

"Poražavajuće je to što građani u demokratskoj Crnoj Gori, državi koja je na vratima EU, moraju da podsjećaju odgovorne u državnim institucijama za njihove nadležnosti i kada je u pitanju opis i odgovornost njihovih radnih mjesta, posebno jer ti koji bi trebali raditi u korist građana primaju ogromne plate koje su itekako iznad standarda većine građana", navode iz GI "Sačuvajmo rijeke".

Pozivaju sve odgovorne institucije u državi, poslanike, Vladu Crne Gore, da u što kraćem roku svi zajedno doprinesu raskidu ugovora koji su štetni za sve građane Crne Gore, odnosno ugovore koji uništavaju prirodne resurse i bogastva ekološke države Crne Gore.

"U suprotnom, uskoro možete očekivati inteziviranje naših aktivnosti na terenu, jer smo obećali da ćemo se boriti do kraja svim legalnim i legitimnim sredstvima", zaključuju iz GI. 

Potpredsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, saopštio je danas da su zabranjeni svi dalji radovi na mini hidroelektrani na Skrbuši.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније