Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

19. 09. 2021. 12:26 >> 12:36

PROTEST U PODGORICI

"Rijeke i šume su naša budućnost"

Pokret Sačuvajmo rijeke Crne Gore organizovao je na podgoričkom Trgu nezavisnosti protest, pod sloganom "Za život", a povodom 30 godina od proglašenje Crne Gore za ekološku državu. Protestu, koji je počeo u 12 sati, pridružili su se mještani koji se bore protiv izgradnje mHE i devastacije rijeka, kao i protivnici nekontrolisane eksploatacije i devastacije šumskih resursa.

Na protestu su istaknuti transparenti: "Sačuvajmo prirodu od njenih ubica", "Nova vlast = nova pošast?", "Ne damo rijeke", "Znamo li šta slavimo", "Sloboda rijekama", "Neću piknik pored cijevi"... 

Iz Pokreta Sačuvajmo rijeke ističu da su institucije i dalje ostaju nijeme, da nastavljaju da povlađuju interesima privilegovanih tajkuna i dozvoljavaju, kako navode, realizaciju štetnih koncesija.

Oni su naveli da institucije organizuju simbolične akcije ne baveći se suštinskim i egzistencijalnim problemima, nastavljajući praksu prethodne Vlade.

“Uprkos svim pravnim neregularnostima zbog kojih se mogu i moraju raskinuti štetni ugovora i uprkos devastaciji rijeka i kontinuiranom protivljenju mještana - Vlada nastavlja da populističkim i senzacionalističkim izjavama obmanjuje javnost da je izgradnja malih hidroelektrana zaustavljena”, ocijenili su iz Pokreta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније