Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

08. 05. 2021. 11:37 >> 11:48
3

BALOTA

"Izgraditi zajednički granični prelaz Dračenovac"

Socijaldemokratska partija (SDP) tražiće od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da, u razgovorima sa državnim organima Srbije, razmotri mogućnost izgradnje zajedničkog graničnog prelaza Dračenovac, kazao je potpredsjednik stranke Adis Balota.

On je rekao da su velike kolone automobila, autobusa i kamiona na graničnom prelazu Dračenovac, na magistralnom putu Rožaje – Novi Pazar, dugo godina svakodnevna pojava koja stvara velike probleme lokalnom stanovništvu u pograničnim gradovima, ali i brojnim turistima koji koriste taj prelaz.

“I poslije godinu od pandemije, u vrijeme prvomajskih i uskršnjih praznika, kolone su bile kilometarske, a čekanje na ulaz i uzlaz višesatno, što je jasan pokazatelj kakvo će biti stanje u toku predstojeće turističke sezone”, naveo je Balota.

Prema njegovim riječima, dugo čekanje posebno je problem za stanovnike Rožaja koji su decenijama usmjereni na svakodnevnu saradnju sa susjednim opštinama u Srbiji, Novim Pazarom i Tutinom.

Balota je kazao da će tražiti od nadležnih u MUP-u da u razgovorima sa državnim organima Srbije razmotre mogućnost izgradnje zajedničkog graničnog prelaza, što bi značajno ubrzalo protok ljudi i robe.

“A stanovnicima pograničnih opština neprocjenjivo olakašao komunikaciju, samim ti i mogućnost razvijanja ekonomske i drugih oblika saradnje”, zaključio je Balota.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније