Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 04. 2021. 17:07   >>  17:07 1

DOKLESTIĆ

Nedopustivo da zadužbine u Herceg Novom propadaju

Herceg Novi, zahvaljujući humanistima i dobrotvorima sada ima 14 registrovanih zadužbina, i nedopustivo je da one danas propadaju zbog nebrige lokalne i državne uprave, smatra član Bokeškog foruma koji je na listi kandidata za odbornike koalicije Crno na bijelo – Može Bokeški, Lazar Doklestić.

Prema njegovim riječima, u najgoroj situaciji su zadužbine Đurović-Bošković-Laketić i Musić.

"One su u ruševnom stanju, o njima govori samo spomen ploča, a da ne spominjem da ne ispunjavaju funkcije za koje su zavještane”, navodi Doklestić.

Dodao je i da, iako su funkcionalni objekti, ni zadužbine Pavković i Popović danas ne služe namjeni, jer pravno ne postoje kao zadužbine i ne ispunjavaju volju zadužbinara.

Doklestić je istakao da u koaliciji Crno na bijelo – Može Bokeški smatraju da se zadužbinama može gazdovati mnogo bolje i u svrhu ispunjavanja plemenitog cilja za koje su zavještane.

"Dobar primjer je zadužbina Aleksandra Dukovića, koja ima status zadužbine, upravni odbor, a u svom portfoliju ima dva objekta u Trstu i jedan na Toploj, od kojih ostvaruje prihod i uspješno stipendira studente muzičke umjetnosti", kazao je Doklestić uz napomenu da će koalicija Crno na bijelo – Može Bokeški zadužbine obnoviti i vratiti im pravni status i privesti sve zadužbine namjeni, kako bi na najbolji način služile gradu i ispunjavale želju zadužbinara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније