Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 01. 2021. 19:45   >>  19:47 30

OPŠTINA NIKŠIĆ

"Vrijeđanje države na najradosniji hrišćanski praznik"

Uz trobojke, podignuta tri prsta i ometanje saobraćaja, danas je grupa Nikšićana na zgradi kod Filozofskog fakulteta postavila poster sa Amfilohijevim likom i tekstom “od đeda zavjet ostao, kapela na Lovćenu i život za Kosovo“. Pjevalo se “Veseli se srpski rode” i povici protiv presjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

 

Ideja o kapeli na Lovćenu, koju je za života propagirao Amfilohije, sada stoji preko čitavog zida zgrade u širem centru Nikšića. S druge strane, CDM prenosi da ima i onih koji su ogorčeni zbog ovog poteza. Provociranje i propagiranje tuđih zastava, pjevanje o Kosovu i Srbiji, a istovremeno negiranje crnogorske nezavisnosti je nezamislivo.

I danas su građani Nikšića svjedočili bahatom i bespravnom ponašanju neodgovorne grupe građana, navodi se u saopštenju opštine Nikšić. Kažu da je bez dozvole nadležnih opštinskih organa i odluke skupštine stanara i pored brojnih pritisaka na stanare, na jednoj od stambenih zgrada u Nikšiću štampana cerada sa likom preminulog Amfilohija Radovića i prijetećim vjersko-političkim porukama.

Očigledna namjera ovakvog ponašanja je pokušaj izazivanja nereda i narušavanje javnog reda i mira, i vrijeđanje države Crne Gore na najradosniji hrišćanski praznik, poručuju iz opštine Nikšić.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније