Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda ]

22. 04. 2020. 07:20   >>  07:18 7

POČELI RADOVI

Šomi će dobiti pristojan kutak za stanovanje

Adaptaciji kuće Dragana Roganovića Šomija, u Skopskoj ulici broj 63 u Maslinama, koja je godinama zapuštena, već nekoliko dana doprinos daje i Agencija za stanovanje.

Ekipa njihovih radnika juče su, nakon zamjene elektroinstalacija, počele renoviranje hodnika i dvije sobe.

"Naše učešće biće u dijelu osposobljavanja dvije prostorije za boravak Dragana Roganovića, koje će podrazumijevati neophodne elektroinstalaterske, molerske i podopolagačke radove", kazali su za Pobjedu iz Agencije za stanovanje.

Uređenje

Njihovi radnici juče su sastrugali ispucali malter sa zidova i plafona u hodniku i dvije sobe, iskrpili ih, a nakon toga ih i ofarbali. Njihove kolege električari, podsjećaju, prethodnih dana promijenili su instalacije, da bi kući Roganovića mogla da bude puštena struja. Kiša i vlaga im otežavaju posao, ali poručuju da ih neće poremetiti da posao odrade kvalitetno.

A čika Šomi je juče bio u svom prepoznatljivom raspoloženju.

"Ovo se sada poznati ne može kako je bilo. Do 1. maja ostalo je desetak dana. Nadam se da će sve biti gotovo do tada, pa da se ovđe proslavi Praznik rada. Ako ne, biće sigurno završeno do 11. juna, kada ću napuniti 79 godina. Dako i ova korona prođe, pa da zajedno proslavimo moj rođendan. Ljeti, kad se u centru topi asfalt, ovđe kod mene je debela ‘ladovina, arija", kazao je čika Šomi, koji nije krio zadovoljstvo zbog toga što su se društveno odgovorne kompanije, pojedinci, gradska preduzeća, službe i institucije organizovale da mu pomognu i urede kuću i dvoriše.

Briga

Ekipa Pobjede je čika Šomija posjetila 5. aprila, nakon što su njegovi poznanici preko društvenih mreža skrenuli pažnju da on dane u izolaciji provodi u veoma teškim uslovima. Apelovali su na sve koji su u mogućnosti da mu pomognu.

Toga dana zatekli smo ga kako leži na hladnom podu svoje dnevne sobe, koja je bila u haosu. Nije mogao ustati ni uz pomoć komšije Milutina Mića Popovića, koji mu je tih dana sa suprugom Suzanom donosio hranu i ljekove kako bi se oporavio. Nakon toga stigla je pomoć od Glavnog grada, Crvenog krsta, kao i brojnih komšija i građana koji ga poznaju. Velikodušni Nikšićanin Marinko Radulović, vlasnik firme ,,Ramel“ otplatio je kompletan dug za struju Dragana Roganovića, u iznosu oko 1.200 eura.

Dobri ljudi, kako ih naziva čika Šomi, vlasnici podgoričkih firmi: "Metron“, "Formal“, "Alumil Montenegro“ i "Progres Mont Radulović“ udruženim snagama su dotrajale prozore i vrata na kući zamijenili PVC bravarijom.

Radnici gradskog preduzeća Čistoća uklonili su veliku količinu komunalnog otpada iz kuće i dvorišta, dok su radnici Zelenila pokosili i orezali zaraslo rastinje u dvorištu ispred porodične kuće Roganovića. Važno je da čika Šomi sada izgleda znatno bolje nego prije samo 17 dana. Juče oko 12 sati obišli su ga i zaposleni iz Centra za socijalni rad, koji je preuzeo obavezu popravljanja socioekonomskog statusa Dragana Roganovića.

To će sigurno doprinijeti da čika Šomi i naredni period proživi koliko toliko mirnije.

Stigle sanitarije i pločice za renoviranje kupatila

Vlasnik firme "Normal kompani“ Žarko Burić donirao je sanitarije i keramiku za opremanje kupatila u kući Dragana Roganovića.

Čika Šomi se juče pohvalio da je već stigao materijal za renoviranje kupatila, pokazujući na upakovane sanitarije, pločice, lijepak.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније