Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

30. 11. 2017. 09:02 >> 08:45
1

NVO SPONA

Ismetu Krciću priznanje "Ivangrad"

Jedan od legendarnih izvođača crnogorskih narodnih pjesama Ismet Krcić izabran je za ličnost godine iz oblasti kulture u Beranama za 2017. godinu. To je na juče održanom sastanku jednoglasno odlučio petočlani žiri nevladine organizacije "Spona" koja je i utemeljila ovo prizanje.

Ovogodišnji žiri za dodjelu priznanja "Ivangrad" čini su dva člana UO i izvršni direktor NVO "Spona", kao i prethodni dobitnici ovog priznanja akademik Gojko Kastratović i Adem- Ado Softić.

Podsjetimo, Odluku o ustanovljenju priznanja "Ivangrad" donio je Upravni odbor NVO „Spona“ iz Berana 2013, kada je i izabran prvi dobitnik, a kojom je precizirano da se ona dodjeljuje svake druge godine osobama i ustanovama za doprinos i očuvanje tradicije i kulture grada.

Istom Odlukom, precizirano je da osim predstavnika NVO "Spona" pravo predlaganja i odlučivanja imaju i prethodni dobitnici priznanja.

Prema jučerašnjoj Odluci UO NVO "Spona", Krciću će priznanje biti uručeno na svečanosti koju će NVO "Spona" organizovati u drugoj polovini decembra u Beranama.

Ismet Krcić je rođen 27. decembra 1936. godine u Plavu, a djetinjstvo i prve momačke dane proveo je u Beranama, bivšem Ivangradu.

Nakon završene Srednje fiskulturne škole odlazi u Beograd gdje čini i prve muzičke korake. Tokom čitave karijere, Krcić ostaje vjeran izvođenju crnogorskim narodnih pjesmama, a za svoj rad dobio je brojne nagrade i priznanja.

Povukao se sa muzičke scene 1992. godine, obrazloživši takvu odluku riječima "da on ne može da pjeva, dok se njegova zemlja raspada“.

Ismet Krcić živi u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније