Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

09. 03. 2017. 15:27 >> 15:01

POTPISAN SPORAZUM

Ombudsman će sarađivati sa studentima FPN-a

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković i dekan podgoričkog Fakulteta političkih nauka, Saša Knežević, potpisali su danas Sporazum o saradnji, u cilju afirmacije koncepta ljudskih prava među mladima, prije svega studentskoj populaciji.

 

Sporazumom je predviđeno da će prioritet u zajedničkom djelovanju i saradnji biti povećanje stepena informisanosti i edukacije studenata i šire javnosti o važnosti poštovanja ljudskih prava, uživanja tolerancije i zalaganja za nediskriminaciju.

„Današnji studenti FPN-a sjutrašnji su socijalni radnici, novinari, diplomatski kadar kao i okosnica državnih institucija ali i civilnog sektora, i svi oni u svom profesionalnom angažmanu biće upućeni da primjenjuju domaće i međunarodne standarde iz ove oblasti. Upravo zato smatramo da bi sa više znanja, a prije svega prakse, trebalo da budu pripremljeni za te izazove “, smatra Zaštitnik.

Knežević je ocijenio da je prepoznat zajednički interes da u narednom periodu studentskoj populaciji treba posvetiti posebnu pažnju u vidu stvaranja mogućnosti za njihovo informisanje i edukaciju o procesu zaštite i garanciji uživanja osnovnih ljudskih prava i sloboda.

“Zaštitnik će u toku školske 2017/18. godine i ubuduće na Fakultetu održavati javno predavanje svim studentima na teme zaštite ljudskih prava i sloboda i institucionalnog okvira, a organizovaće i prijem do 20 studenata  u svom  sjedištu”, saopšteno je iz kancelarije ombudsmana.

Partneri će organizovati istraživanja iz oblasti ljudskih prava i sloboda i u okviru svojih mogućnosti sprovoditi i druge aktivnosti kojima će doprinositi svrsi Sporazuma. Dokument predviđa da će saradnja biti zasnovana na principima partnerstva, transparentnosti, odgovornosti, zajedničkog planiranja i usklađivanja aktivnosti, obostranog interesa, međusobnog informisanja i autonomnosti obje strane. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније