Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

09. 12. 2016. 19:22   >>  10. 12. 2016. 09:49 2

PODGORIČKI NOVINARSKI FORUM

Ivančić dobitnik nagrade "Miodrag Vukmanović"

Novinar Portala Novosti Viktor Ivančić dobitnik je nagrade "Miodrag Vukmanović" Podgoričkog novinarskog foruma za analizu uzajamnog pothranjivanja hrvatskog i srpskog nacionalizma na primjeru odluke Ministarstva kulture Hrvatske da sufinansira tri knjige beogradskog istoričara angažovanog na rehabilitaciji ratnog zločinca Draže Mihailovića, pod nazivom "U na šubari".

Specijalna priznanja dobili su Aleksandra Vuković (Televizija 777) za intervju s Latinkom Perović u emisiji "Raskovnik", Ružica Helać (Vojvođanska zelena inicijativa) za dokumentarni TV serijal "Zelena patrola na delu",  Tomislav Marković (E novine) za analizu lika i djela Matije Bećkovića "Autoportret sa ćeranjem", Dženana Karabegović (Radio slobodna Evropa) za projekat "Selefije u Bosni i Hercegovini" i grupa autora Pobjede za tekstove o spornom Rječniku crnogorskog narodnog i književnog jezika CANU.

Radomir Tomić (Pobjeda) dobitnik je nagrade za pisanu riječ za  istraživački rad o državljanima Crne Gore koji ratuju na strani Islamske države, dok je nagradu za najbolje autorsko djelo iz oblasti radija i televizije osvojila Petra Živić  za emisiju "Lazarevac u paklu droge – tamo venac tamo slava".

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније