Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 06. 2016. 13:00 >> 12:43
1

BAJKOVIĆ PREDLAŽE

Besplatan prevoz za penzionere

Članica Glavnog odbora Pokreta za promjene (PzP), Iva Bajković, ocijenila je da bi gradske vlasti trebalo da obezbijede besplatan prevoz za penzionere na teritoriji glavnog grada.

 

"Na teritoriji glavnog grada i gradskih opština Tuzi i Golubovci živi 31.473 penzionera, a prema podacima Fonda PIO prosječna penzija u Crnoj Gori je oko 276 eura. Imajući to u vidu, a s obzirom na to da su penzioneri često i jedini hranitelji u porodici, smatramo da je neophodno da gradske vlasti nađu načina da pomognu ovoj kategoriji stanovništva davanjem određenih povlastica za korišćenje gradskog prevoza, i da im na taj način olakšaju svakodnevno funkcionisanje", kazala je Bajković.

Ona podsjeća da karta za prevoz u jednom pravcu košta 70 centi, naglašavajući da su gradske vlasti u regionu na sličan način uvele subvencije za gradski prevoz.

"Tako da je u Jagodini, Zrenjaninu, Požarevcu, Kragujevcu prevoz besplatan za sve starije od 65, odnosno 70 godina, dok se u ostalim gradovima plaća gotovo simbolična cijena na godišnjem nivou", rekla je Bajković, uz ocjenu da bi nešto slično trebalo uvesti u Podgorici.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније