Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

O.Z.

27. 07. 2022. 13:48 >> 13:45

USKORO ODLUKA

Zajednica Crnogoraca u Albaniji kandidat za članicu FUEN-a

Na poziv predsjednika udruženja "Zajednica Crnagoraca u Albaniji" Marinko Ćulafić, 25. i 26. jula, u Elbasanu je boravio potpredsjednik Evropske Federalne Unije Manjine (FUEN) Vladimir Ham.

"Svrha njegove posjete je da se istakne Crnogorska manjina u Republici Albaniji, broj članova udruženja ZCGA, itd. Na osnovu ove procedure, Generalna skupština FUEN-a koja će uskoro biti sazvana donijeće odluku da udruženje "Zajednica crnogoraca u Albaniji" postane punopravni član ove Federacije. Crnogorska manjina će po prvi put imati svog predstavnika u FUEN-u", navodi se u saopštenju Zajednice Crnagoraca u Albaniji.

Tokom posjete Elbasanu, Ham se sastao sa predstavnicima crnogorske manjine i gradonačelnikom Elbasana.

"Potpredsjednik FUEN-a je 26. jula u pratnji Predstavnika crnogorske manjine Ćulafića na sastanku je primio Povjerenik za Zaštitu od Diskriminacije g. Robert Gajda. Nakon sastanaka održan je okrugli sto u instituciji Odbora za Nacionalne Manjine na kojem je g. Ham je razgovarao sa zamjenikom predsjednika Odbora g. Sead Kazanxhiu i pravni zastupnici manjina koje žive u Republici Albaniji", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније