Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

19. 07. 2021. 11:14 >> 11:14
1

RADULOVIĆ U LUKSEMBURGU

"Crna Gora cijeni posvećenost naše dijaspore matici"

Tokom radne posjete Vojvodstvu Luksemburg gdje je prisustvovao proslavi Dana državnosti Crne Gore, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastao se sa predstavnicima crnogorske dijaspore gdje je poručio da Crna Gora „bez izuzetka, podjednako pripada svima“ i posmatra sve svoje građane kao nemjerljivo bogatstvo.

Ministar Radulović istakao je snažnu opredijeljenost Vlade da njeguje odnose sa iseljenicima.

On je rekao da je naša dijaspora veoma aktivna i kontinuirano pruža pomoć Crnoj Gori, poručivši da je taj doprinos matici jako važan i da Crna Gora cijeni svaki gest.

"On je izrazio spremnost i otvorenost Ministarstva vanjskih poslova da razvija međusobno razumijevanje kroz komunikaciju sa dijasporom o svim važnim pitanjima. Takođe, istakao je želju da naša diplomatsko-konzularna predstavništva u svijetu budu dom i mjesto koje će sabirati naš identitet, kulturu, tradiciju, jezik i običaje", saopšteno je iz MVP.

Radulović je pozvao predstavnike crnogorskih iseljenika da krajem mjeseca dođu u Bijelo Polje na manifestaciju “Dani dijaspore” i tako uveličaju ovaj događaj svojim prisustvom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније