Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

24. 05. 2021. 20:53   >>  20:53 26

PROSLAVA U LUKSEMBURGU

"Dijaspora bila i ostala velika podrška CG"

Grupa crnogorskih iseljenika u Luksemburgu, povodom Dana nezavisnosti, organizovala je auto-kolonu. Poručili su da je crnogorska dijaspora bila i ostala velika podrška Crnoj Gori i njenom evropskom putu.

Umjesto na tradicionalan način, grupa građana iz Luksemburga ovogodišnji Dan nezavisnosti obilježila je autokolonom.

"Zbog epidemioloških razloga nijemo mogli obilježiti 21. maj kako je to uobičajeno, u velikoj sali sa većim brojem ljudi, tako da smo se odlučili za ovaj način i mislim da nijesmo pogriješili. Čisto sumnjam da smo u Luksemburgu imali jedan ovako impozantan skup i da smo na ovakav način obilježili Dan nezavisnosti i petnaestogodinji jubilej", kazao je predsjednik luksemburskog BD Fonda i član Savjeta za dijasporu Enver Korač.

Poručio je da je najvažnija poruka da je dijaspora bila i ostala velika podrška Crnoj Gori i njenom evropskom putu, garant njene stabilnosti i državnosti.

"Mislimo da je Crna Gora zakoračila na tom putu i da neće stati", dodao je Korač.

On kaže da je jedan od razloga okupljanja i nezadovoljstvo povodom Zakona o prebivalištu i državljanstvu.

"Skup nije inicirala politička partija niti bilo koja interesna grupa, već se radi o grupi građana koja je htjela na mirni način da obilježi ovaj dan. Željeli smo da iskažemo i nezadovoljstvo zbog položaja i stanja koji proizilaze iz zakona o prebivalištu i državljastvu. Pokušavali smo da ukažemo na goruće probleme još od ranije", naveo je Korač.

ON zaključuje da su iseljenici iz Crne Gore prisutni i prepoznati u svim društvenim sferama u Luksemburgu.

Ivan Mijanović, dopisnik RTCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније