Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Mira Rovčanin, RCG

11. 06. 2024. 14:03 >> 14:25
Čitaj mi:

PROJEKTI U NIKŠIĆU

Rekonstruisana Ulica Voja Deretića, Trebjesa dobija nove sadržaje

Završena je rekonstrukcija Ulice Voja Deretića pod Trebjesom, čime će se značajno rasteretiti saobraćaj u centru Nikšića. Iz lokalne samouprave najavljuju radove na drugoj i trećoj fazi vatrogasnog Doma i nove projekte pod Trebjesom.  

Ulica Voja Deretića u podnožju Park šume Trebjesa ponovo je u funkciji. Rekonstrukcija vrijedna oko 440.000 eura, podrazumjevala je pojašnjava predsjednik Opštine Marko Kovačević kompletnu modernizaciju saobraćajnice, izgradnju šetne i biciklističke staze, a  što je najvažnije poboljšana je bezbjednost  pješaka i vozača.

"Ono što je takođe važno, a što se naslanja na ime i ulicu Voja Deretića jeste da je Uprava za kapitalne investicije raspisala tender za drugu i treću fazu Vatrogasnog doma. Tako da će se do sredine naredne godine završiti novi Vatrogasni dom i imaćemo upotpunjenu jednu priču", kazao je Kovačević.

I predsjednik Skupštine Opštine Nikšić Nemanja Vuković najavljuje nove projekte pod Trebjesom.  

„Slijedi izgradnja sportsko - rekreativne zone za koju se projekat privodi kraju. Očekujemo da će uskoro biti raspisan tender u iznosu oko dva miliona eura. Slijedi i projekat uređenja prostora iza Dvorca kralja Nikole. Sve su to projekti koji su dio mozajika i naše vizije kako da Trebjesu iskoristimo i podignemo kvalitet života naših sugrađana na najviši nivo“, kazao je Vuković.

Ulica  Voja Deretića ima posebnu simboliku i za porodicu. Potomak  predratnog komuniste i revolucionara  Predrag Deretić došao je iz Beograda da prisustvuje svečanom otvaranju modernizovane ulice.

„Istako bih dvije važne stvari. Prvo što se održava sjećanje na moju porodicu Deretić, što ulica zadržava ime i što je ovako prelijepo renovirana. A drugo je što sam ja prvi put u Nikšiću i veoma sam srećan“, rekao je Deretić.  

Rekontrukcija je zahtjevala posebnu odgovornost jer prolazi kroz Trebjesu - zaštićeno područje izuzetnih vrijednosti.  

Radovi su izvedeni u dvije faze. Prva vrijedna 216.000 eura finansirana je iz lokalnog, a drug faza u iznosu od oko 230.000 eura finansirna je iz kapitalnog budžeta.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније