Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Milica Sekulić, TVCG ]

25. 12. 2023. 07:58 >> 08:00
Čitaj mi:

MEDENICA

Ski centar Kolašin mora dobiti vještačko osnježavanje što prije

U susret praznicima zvanično je počela i zimska turistička sezona u Kolašinu. No hoće li se dobre najave i rani buking obistiniti zavisiće samo od snijega. Trenutno ga nema dovoljno za skijanje, a država ni za ovu sezonu nije obezbijedila vještačko osnježavanje. U skijalištu Kolašin 1600, kažu da bi i saobraćajne gužve i neadekvatna putna infrastruktura mogle da stvaraju probleme i ove zime.

Zimska sezona u Kolašinu zvanično je počela, ali i ove godine će uspješnost zavisiti od snježnih padavina. Iako su najave gostiju više nego dobre, u ski centru Kolašin 1600 snijega za skijanje nema dovoljno.

"Iako za sada nemamo dovoljno snijega, možete vidjeti da gostiju imamo, da se nešto dešava na ski centru i siguran sam da sa prvim većim snijegom da ćemo siguran sam imati mnogo dobru sezonu", kazao je direktor ski centra Kolašin 1600 Bojan Medenica.

"Do sada je veliko interesovanje kako u hotelima tako i u privatnom smještaju i za novogodišnje i za božićne praznike. Već od 25. decembra očekujemo punu popunjenost. U ovoj godini smo samo dodatnih 150 privatnih objekata registrovali, tako da trenutno Kolašin raspolaže, kada je riječ o privatnim smještajima, znači ne govorim sada o hotelima, sa otprilike 2.800 ležajeva", istakla je direktorica TO Kolašin Zorica Milašinović.

Godinama se priča o sistemu za vještačko osnježavanje, ali pomaka i dalje nema. Zbog projekta koji je ponuđen, bune se mještani koji brane vodoizvorište rijeke, Ljevaje, sa koje bi trebalo vodom da se snabdijeva skijalište. Zato će i ovu zimu u Kolašinu provesti gledajući u nebo, u nadi da će ih obradovati sniježne pahulje.

"Jednostavno, ski centar Kolašin 1600 kao i ski centar 1450 mora dobiti osnježavanje u najskorijem periodu, jer sami znate da svi ski centri u regionu već su imali svoje otvaranje zimske sezone", poručuje Medenica. 

Iako je država uložila milione u skijašku infrastrukturu, putna i dalje stvara probleme. Jedan od vodećih je parking. Na našem najvećem skijalištu mogu da prime oko 450 vozila, ali se problem, kažu, stvara kod skijališta Kolašin 1450.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније