Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

М.М.Љ. [ Bar Info ]

18. 09. 2023. 07:36 >> 07:36
3

NOVITET

Zoran Bošković i Zoran Maraš dovezli prvi privatni voz u Bar

Barski mašinovođa Zoran Bošković i njegov kolega Zoran Maraš dovezli su nedavno u taj grad prvi privatni voz u željezničku stanicu, i uopšte u Crnu Goru.

Riječ je o kompoziciji željezničkog prevoznika “Kombinovani prevoz” sa sjedištem u Beogradu i Zagrebu i sestrinskom firmom “Kombinovani prevoz” Montenegro.

Teretni voz koga su činili lokomotiva tipa “Traxx Bombardier, ser. 185” i pet vagona, a kojeg su dovezli Bošković i Maraš, posjeduje sve licence i sertifikate za vožnju prugama dvije države. Takođe, njih dvojica su prve mašinovođe sa licencama koje omogućavaju nesmetani prevoz između Srbije i Crne Gore, bez zadržavanja i zamjene osoblja.

“Pravi posao, po najavama, kreće od kraja oktobra, imamo veliku količinu ugovorene robe, tako da ništa ne preuzimamo drugim operaterima… Posebno mi je drago kao lokalpatrioti što će sve ići ka Luci Bar i Baru kao krajnjoj stanici. Do sada smo ka drugim destinacijama prevozili automobile, rudu, pšenicu, zavisno od potrebe tržišta”, rekao je za Bar Info i Radio Bar Zoran Bošković.
Riječ je o privatnoj firmi koja kontinuirano raste, to je čitavi sistem i posjeduje 18 dizel-lokomotiva i šest ‘Bombardiera’.

“U njoj rade Srbi, Makedonci, Bosanci, Crnogorci, prava smo Jugoslavija u malom. Dobra stvar je što će biti još dosta novih radnih mjesta na raznim pozicijama vezanim za željeznicu, a to je prilika za naše mlade ljude”, kazao je Bošković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније