Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

A.M.

20. 01. 2023. 11:37 >> 11:40

IKOVIĆ SAOPŠTIO

"Pokrenuti sve neophodne mjere u cilju popravke i zaštite oskrnavljenog spomen obilježja"

Odbornik Preokreta u Skupštini Opštine Danilovgrad, Vuk Iković urgirao ka Opštini Danilovgrad zbog skrnavljenja spomen obilježja na Trgu Golootočkih žrtava, koje je, kako je saopšteno oskrnavljeno tokom početnih građevinskih radova na nekadašnjem glavnom trgu u Danilovgradu.

"Opština je 2001. godine prodala dio gradskog trga, nakon toga dozvolila da se na toj parceli gradi poslovni objekat, a prilikom gradnje ovo spomen obilježje je nepropisno izmješteno i tom prilikom polomljeno", saopštio je Iković.

Dodaje da su iz tog razloga urgirali ka Opštini Danilovgrad da utvrdi odgovrnost za počinjenu štetu i pokrene sve neophodne mjere u cilju popravke i zaštite ovog spomen obilježja.

"Da podsjetimo, ovim spomen obilježjem je trajno data počast žrtvama Golog otoka, kojih je samo iz Danilovgrada bilo preko 300. Zato je očuvanje spomen obilježja javni interes i rukovodstvo Opštine treba da spriječi dalje oštećenje i da procesuira odgovorne za nastalu štetu", kazao je Iković.

Dodaje da je ovo samo jedan od pokazatelja da planirani poslovni objekat nije objekat od javnog interesa i da se ne smije dozvoliti dalja uzurpacija Trga.

"Zato smo i od građevinske inspekije tražili da provjeri usklađenost prijave gradnje sa prostornim planom. Nastavljamo da koristimo sva pravna sredstva kako bi sačuvali trg kao javno dobro i ovim primjerom pokazali kako se treba oslobađati loših praksi. Ne protivrječimo dokumentaciji već funkcionerima koji su doveli do toga da se borimo za ono što je uvijek bilo naše", zaključio je Iković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније